Hvaler Kommune

Synlig teknologi gi merverdi

Skjærhalden ligger strategisk til ytterst i Oslofjorden. I samarbeid med Hvaler Kommune fikk Prodok AS oppgave av å montere opp en digital skilt “pylon” på Skjærhalden Torg.

Gjennom Interreg Sverige-Norge programmet har Hvaler og Orust kommuner etablert prosjektet «ESBØ – Et smart og bærekraftig øysamfunn, Orust og Hvaler». Målsettingen med prosjektet er minsket klimaavtrykk for begge øysamfunn gjennom testarenaer eller piloter for redusert energiforbruk og økt andel fornybar energi. Grønn Havn er en ESBØ-satsing på økt andel el-fritidsbåter gjennom kommunikasjon med innbyggere og båtfolket, samt tilrettelegging for ladestasjoner for el-båter langs kyststrekningen Orust Hvaler. På Hvaler ble det på torget/gjestehavnen satt fokus på dette gjennom informasjon på pylon, en «smart-benk» for lading av mobiltelefon drevet av solceller og en kildesorteringsløsning for avfall i havnen. Det ble også etablert et gratis wifi-nettverk med startsideinnhold relatert til ESBØ. På pylon ble de ulike tiltakene (testarenaene) kommunisert sammen med eksempelvis utslippstall for fritidsflåten. Dette var/er viktig for prosjektets målsetting om å endre holdninger og valg hos innbyggerne relatert til klimaavtrykk og forbruksvaner. Den 25. juli fikk Hvaler kommune og ESBØ prosjektet besøk av Green Waves AS og deres GreenWaves 601. Besøket fikk stor oppmerksomhet, og mange valgte å delta på prøveturer i havnebassenget.

Løsningen ble en flott og lys-sterk skjerm på hele 2500 nits som takler tøffe værforhold, montert inn i et kabinett som sikrer løsningen.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Se flere av våre prosjekt